Zupa krem pomidorowo-porowa

Wskazówki

30 minut  3 porcje
1 porcja to: 79 kcal \ B-4 g \ W-14 g \ T-3 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Cebula – 52 g (1/2 sztuki)
  • Marchew – 90 g (2 sztuki)
  • Pomidory z puszki – 400 g (1 puszka)
  • Przecier pomidorowy – 30 g (2 łyżki)
  • Por – 140 g (1 sztuka)
  • Seler korzeniowy – 60 g (1 plaster)
  • Bulion domowy – 720 g (3 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce oliwy. Do bulionu wrzucamy pokrojoną marchewkę, mały kawałek selera, oraz pokrojony por. Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy pomidory z puszki oraz przyprawy (sól, pieprz, bazylia) i jeszcze chwilę gotujemy. Całość miksujemy.

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emilia R

Coś niesamowicie pysznego:) Wczoraj zrobiłam pierwszy raz. Oboje z mężem byliśmy zachwyceni smakiem. Twoje przepisy mocno mnie mobilizują do częstego przebywania w kuchni, zwłaszcza teraz kiedy jestem w ciąży i mam więcej czasu :))

Przemysław Stępień

Rewelacja. Dotąd nie miksowałem i zawsze robiłem pomidorówkę na koncentracie. Cóż taka rencisty natura. Z początku przepis skojarzył mi się z zupą z puszki Campbell ale cóż za smaczna pomyłka. Przecier świetnie dosmacza pomidory z puszki. W moim przypadku przecier z Gomaru Pińczów. On i ta zupa to odkrycie miesiąca. Polecam i dziękuję.

Item added to cart.
0 items - 0,00