Print Friendly, PDF & Email

Zrazy wołowe

Wskazówki

2 godziny  4 porcje
1 porcja to: 316 kcal \ B-34 g \ W-6 g \ T-18 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Ogórek kiszony – 120 g (2 sztuki)
  • Boczek wędzony – 40 g (4 plastry)
  • Skrzydło wołowe – 600 g (1 porcja)
  • Musztarda – 20 g (2 łyżki)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Śmietana 12% – 120 g (1/2 szklanki)
  • Suszone grzyby – 10 g (1 garść)
  • Woda – 440 g (2 szklanki)
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Cebulę pokroić w piórka, ogórki w słupki, boczek na mniejsze kawałki. Mięso pokroić w plastry, porządnie rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek doprawić pieprzem, posmarować musztardą, obłożyć cebulą, ogórkami kiszonymi i boczkiem. Zawinąć w roladki (można dodatkowo zabezpieczyć wykałaczkami). Z każdej stronu obsmażyć na maśle klarowanym. Przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą. Dodać grzybki. Dusić około 60 min. Pod koniec dodać śmietanę – w szklance wymieszać odrobinę gorącego sosu ze zrazów i łyżkę śmietany, a następnie dodać resztę (można ją pominąć). Zagotować. Podawać z kaszą / ziemniakami i porcją warzyw.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00