Zielony Sok z Brokułami, Szpinakiem, Jabłkiem i Pomarańczą

5/5 - (Ocen: 1)
Zielony sok z brokułami, szpinakiem, jabłkiem i pomarańczą

Wskazówki

5 minut
3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
134 kcal \ B-3 g \ T-2 g \ W-22 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Pomarańcza – 1 sztuka (240 g)
  • Jabłko – 1 sztuka (160 g)
  • Ananas – 1 kawałek (150 g)
  • Brokuły – 1/3 sztuki (150 g)
  • Seler naciowy – 2 łodygi (90 g)
  • Szpinak – 2 garście (60 g)
  • Olej lniany – 1 łyżeczka (5 g)

Przygotowanie

Seler naciowy potnij na mniejsze kawałki (aby przerwać włókna). Wszystkie składniki oczyść, wyciśnij przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wypij od razu! Olej lniany dodaj po to, by witaminy zawarte w soku jeszcze lepiej się wchłonęły (chodzi oczywiście o witaminy rozpuszczalne w tłuszczach 🙂 ).

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz