Zielony sok z brokułami, szpinakiem, jabłkiem i pomarańczą

Oceń
Zielony sok z brokułami, szpinakiem, jabłkiem i pomarańczą

Wskazówki

5 minut
3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
134 kcal \ B-3 g \ T-2 g \ W-22 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Pomarańcza – 1 sztuka (240 g)
  • Jabłko – 1 sztuka (160 g)
  • Ananas – 1 kawałek (150 g)
  • Brokuły – 1/3 sztuki (150 g)
  • Seler naciowy – 2 łodygi (90 g)
  • Szpinak – 2 garście (60 g)
  • Olej lniany – 1 łyżeczka (5 g)

Przygotowanie

Seler naciowy potnij na mniejsze kawałki (aby przerwać włókna). Wszystkie składniki oczyść, wyciśnij przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wypij od razu! Olej lniany dodaj po to, by witaminy zawarte w soku jeszcze lepiej się wchłonęły (chodzi oczywiście o witaminy rozpuszczalne w tłuszczach 🙂 ).

Wyciskarka użyta do przepisu

Współpracuję afiliacyjnie z marką Kuvings. Od każdego zakupu z kodem (odzywiajsiezdrowo) mam marżę, dzięki której mogę utrzymać bloga i tworzyć bezpłatne treści.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00