Zielony sok z brokułami, szpinakiem, jabłkiem i pomarańczą

5/5 - (Ocen: 1)
Zielony sok z brokułami, szpinakiem, jabłkiem i pomarańczą

Wskazówki

5 minut
3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
134 kcal \ B-3 g \ T-2 g \ W-22 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Pomarańcza – 1 sztuka (240 g)
  • Jabłko – 1 sztuka (160 g)
  • Ananas – 1 kawałek (150 g)
  • Brokuły – 1/3 sztuki (150 g)
  • Seler naciowy – 2 łodygi (90 g)
  • Szpinak – 2 garście (60 g)
  • Olej lniany – 1 łyżeczka (5 g)

Przygotowanie

Seler naciowy potnij na mniejsze kawałki (aby przerwać włókna). Wszystkie składniki oczyść, wyciśnij przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wypij od razu! Olej lniany dodaj po to, by witaminy zawarte w soku jeszcze lepiej się wchłonęły (chodzi oczywiście o witaminy rozpuszczalne w tłuszczach 🙂 ).

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00