Żeberka wieprzowe w miodzie

Wskazówki

1,5 godziny  12 porcji
1 porcja to: 312 kcal \ B-19 g \ W-9 g \ T-22 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Żeberka wieprzowe – 1200 g (3 paski)
  • Cebula – 160 g (2 sztuki)
  • Czosnek – 15 g (3 ząbki)
  • Miód – 75 g (3 łyżki)
  • Ketchup – 90 g (6 łyżek)
  • Sok z kiszonych ogórków – 100 g (1/2 szklanki)
  • Sól – 1/2 łyżeczki
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Papryka ostra – 1 łyżeczka
  • Papryka słodka – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Mięso opłukać, podzielić na mniejsze kawałki. Porządnie doprawić papryką, solą i pieprzem. Wyłożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Posypać cebulą pokrojoną w piórka, obłożyć ząbkami czosnku, polać miodem i ketchupem. Podlać sokiem z kiszonych ogórków. Odstawić do lodówki na minimum godzinę (a najlepiej na całą noc). Całość zapiekać przez 15 minut w 220C, a następnie zmniejszyć temperaturę do 200C i piec przez około 60-80 minut. W międzyczasie przewrócić je na drugą stronę, a w razie potrzeby podlać sokiem z ogórków lub wodą.

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00