Print Friendly, PDF & Email

Żeberka na ostro

Wskazówki

2 godziny

Składniki

  • Żeberka trójkąty – 800 g (1 sztuka)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Ocet jabłkowy – 12 g (2 łyżki)
  • Oliwa – 30 g (3 łyżki)
  • Kmin rzymski – 1 łyżeczka
  • Papryka ostra – 1 łyżeczka
  • Papryka słodka – 1 łyżeczka
  • Przyprawa chili – 1 łyżeczka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Z przypraw, przeciśniętego przez praskę czosnku, oliwy i octu jabłkowego przygotować pastę. Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki. Każdą część nasmarować pastą. Odłożyć na jakiś czas do lodówki (najlepiej na noc, ale wystarczą 2h). Na maśle klarowanym przesmażyć wszystkie kawałki, delikatnie podlać wodą, przykryć i dusić – co pewien czas należy dodawać wodę (można również wodę z octem jabłkowym) i obracać żeberka. Pod koniec duszenia posolić.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-Piekarskakar Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
kar
Gość
kar

ale jak dlugo dusic?

Item added to cart.
0 items - 0,00