Wskazówki
10+20 minut
12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 128 kcal \ B-5 g \ T-6 g \ W-15 g \ BŁ-0 g
Składniki
- Ciasto do pizzy – 1 opakowanie (400 g)
- Ser mozzarella, tarty – 2 garście (60 g)
- Pesto z bazylii – 3 łyżki (60 g)
- Jajo – 1 sztuka (50 g)
Przygotowanie
- Ciasto rozwiń i posmaruj pesto. Posyp serem i złóż na pół.
- Wierzch posmaruj rozbitym jajem.
- Potnij na kawałki, każdy kawałek poskręcaj i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz ok 20-25 w 180C
Zawijasy z pesto to świetna przekąska, która sprawdzi się podczas spotkania w gronie znajomych lub rodzinnych. Przygotowanie jest bardzo proste 🙂