Wiosenna sałatka ze szpinakiem

Wiosenna sałatka ze szpinakiem

Wskazówki

10 minut  2  porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
143 kcal \ B-6 g \ W-9 g \ T-10 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Ser feta – 50 g (1/4 kostki)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Rzodkiewka – 45 g (3 sztuki)
  • Szpinak – 50 g (2 garści)
  • Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
  • Papryka czerwona – 60 g (1/2 sztuki)
  • Pomidorki koktajlowe – 160 g (8 sztuk)
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Szpinak płuczemy i układamy na talerzu. Pomidory kroimy w połówki, cebulę w półtalarki, rzodkiewkę i paprykę w kostkę, Składniki przekładamy na talerz, polewamy oliwą, posypujemy drobno pokrojoną bazylią, pieprzem, oraz fetą.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00