Wiosenna sałatka ze szpinakiem

Oceń
Wiosenna sałatka ze szpinakiem

Wskazówki

10 minut  2  porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
143 kcal \ B-6 g \ W-9 g \ T-10 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Ser feta – 50 g (1/4 kostki)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Rzodkiewka – 45 g (3 sztuki)
  • Szpinak – 50 g (2 garści)
  • Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
  • Papryka czerwona – 60 g (1/2 sztuki)
  • Pomidorki koktajlowe – 160 g (8 sztuk)
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Szpinak płuczemy i układamy na talerzu. Pomidory kroimy w połówki, cebulę w półtalarki, rzodkiewkę i paprykę w kostkę, Składniki przekładamy na talerz, polewamy oliwą, posypujemy drobno pokrojoną bazylią, pieprzem, oraz fetą.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz