
Wskazówki
10 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
143 kcal \ B-6 g \ W-9 g \ T-10 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Ser feta – 50 g (1/4 kostki)
- Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
- Rzodkiewka – 45 g (3 sztuki)
- Szpinak – 50 g (2 garści)
- Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
- Papryka czerwona – 60 g (1/2 sztuki)
- Pomidorki koktajlowe – 160 g (8 sztuk)
- Pieprz – 1 szczypta
- Bazylia świeża – kilka listków
Przygotowanie
Szpinak płuczemy i układamy na talerzu. Pomidory kroimy w połówki, cebulę w półtalarki, rzodkiewkę i paprykę w kostkę, Składniki przekładamy na talerz, polewamy oliwą, posypujemy drobno pokrojoną bazylią, pieprzem, oraz fetą.