
Wskazówki
20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 223 kcal \ B-13 g \ T-17 g \ W-3 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g pasty: 124 kcal \ B-7 g \ T-10 g \ W-2 g \ BŁ-1 g
Składniki
- jajo – 4 sztuki (200 g)
- rzodkiewka – 3 sztuki (45 g)
- czerwona cebula – 1/4 sztuki (20 g)
- ogórek zielony – 1/2 sztuki (60 g)
- koperek – 2 łyżeczki (4 g)
- majonez – 1 łyżka (20 g)
- musztarda – 1 łyżeczka (10 g)
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo, a następnie oskub i ugnieć przy pomocy widelca.
- Rzodkiewki, cebulkę, zielonego ogórka i koperek pokrój drobno i dodaj do jajek.
- Dodaj majonez, musztardę, dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj i podawaj na chrupiących grzankach.
Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką – lekka, chrupiąca i pyszna! Idealna na śniadanie lub kolację. Koniecznie spróbuj!