Wiosenna Pasta Jajeczna z Rzodkiewką

5/5 - (Ocen: 1)
Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 223 kcal \ B-13 g \ T-17 g \ W-3 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g pasty: 124 kcal \ B-7 g \ T-10 g \ W-2 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • jajo – 4 sztuki (200 g)
  • rzodkiewka – 3 sztuki (45 g)
  • czerwona cebula – 1/4 sztuki (20 g)
  • ogórek zielony – 1/2 sztuki (60 g)
  • koperek – 2 łyżeczki (4 g)
  • majonez – 1 łyżka (20 g)
  • musztarda – 1 łyżeczka (10 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie oskub i ugnieć przy pomocy widelca.
  2. Rzodkiewki, cebulkę, zielonego ogórka i koperek pokrój drobno i dodaj do jajek.
  3. Dodaj majonez, musztardę, dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj i podawaj na chrupiących grzankach.

Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką – lekka, chrupiąca i pyszna! Idealna na śniadanie lub kolację. Koniecznie spróbuj!

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Dodaj komentarz