Print Friendly, PDF & Email

Wigilijna zupa grzybowa

Wskazówki

30 minut  4 porcje
1 porcja to: 188 kcal \ B-11 g \ W-15 g \ T-7 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Mrożone mieszane grzyby – 400 g (1 porcja)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Borowik suszony – 100 g (1 porcja)
  • Bulion domowy – 480 g (4 szklanki)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Rozmaryn suszony – 1 szczypta

Przygotowanie

Suszone grzyby moczymy w ciepłej wodzie ok. 2h, a najlepiej całą noc. Kroimy je drobno. Mrożoną mieszankę rozmrażamy. Na maśle podsmażamy posiekaną cebulę (aż się zeszkli). Dodajemy grzyby. Dusimy wszystko do miękkości. Grzyby przekładamy do garnka i zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy solą, pieprzep i rozmarynem. Gotujemy 20 minut i blendujemy. Zagotowujemy raz jeszcze i sprawdzamy czy nie potrzeba więcej przypraw.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00