Wigilijna kapusta z grzybami

Wigilijna kapusta z grzybami

Wskazówki

60 minut
Wartość odżywcza całości:
435 kcal \ B-13 g \ W-54 g \ T-17 g \ BŁ-17 g

Składniki

  • Śliwki suszone – 42 g (6 sztuk)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Kiszona kapusta – 500 g (1 porcja)
  • Suszone grzyby – 20 g (1 porcja)
  • Liść laurowy – 2 liście
  • Ziele angielskie – 3 sztuki

Przygotowanie

Grzyby opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin, a następnie ugotować (w tej samej wodzie). Odcedzić zachowując oddzielnie grzyby i wywar. Kapustę kiszoną włożyć do garnka, dodać grzyby, posiekane śliwki, liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wodą z gotowania grzybów. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować około 40-50 minut (w razie potrzeby dolać wodę). Cebulę podsmażyć na maśle klarowanym, dodać do kapusty. Całość dusić przez kilka minut, doprawić jeszcze raz do smaku.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00