Print Friendly, PDF & Email

Wigilijna kapusta z grzybami

Wskazówki

1 godzina
całość to: 435 kcal \ B-13 g \ W-54 g \ T-17 g \ BŁ-17 g

Składniki

  • Śliwki suszone – 42 g (6 sztuk)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Kiszona kapusta – 500 g (1 porcja)
  • Suszone grzyby – 20 g (1 porcja)
  • Liść laurowy – 2 liście
  • Ziele angielskie – 3 sztuki

Przygotowanie

Grzyby opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin, a następnie ugotować (w tej samej wodzie). Odcedzić zachowując oddzielnie grzyby i wywar. Kapustę kiszoną włożyć do garnka, dodać grzyby, posiekane śliwki, liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wodą z gotowania grzybów. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować około 40-50 minut (w razie potrzeby dolać wodę). Cebulę podsmażyć na maśle klarowanym, dodać do kapusty. Całość dusić przez kilka minut, doprawić jeszcze raz do smaku.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00