Zapiekane leniwe gołąbki

Zapiekane leniwe gołąbki

Mięso zmielić. Kapustę bardzo drobno pokroić, zalać wrzątkiem i gotować przez 5 minut. Odcedzić i przestudzić. Cebulę posiekać drobno, zeszklić na maśle (1 łyżeczce). Mięso, jaja, cebulkę, kapustę i suchy ryż (można wymienić na inny, mi akurat jaśminowy najbardziej smakuje) dokładnie wymieszać.

Pulled pork - szarpana wieprzowina miniatura

Pulled pork – szarpana wieprzowina

Danie najłatwiej przygotować w wolnowarze, ale jeśli go nie posiadasz – piekarnik też będzie w porządku. Przyprawy wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do przypraw. Mięso dokładnie umyć (w razie potrzeby usunąć większe kawałki tłuszczu) i natrzeć przyprawami.

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Mięso zmielić. Cebulę i czosnek drobno pokroić, a następnie przesmażyć na łyżce masła klarowanego. Dodać do mięsa. Doprawić papryką, oregano, solą, pieprzem, sosem sojowym. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną oraz jajo.

Pasztet pieczony z żurawiną

Pasztet pieczony z żurawiną

Mięso pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka, zalać zimną wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie. Zagotować i zmniejszyć ogień. Dodać oczyszczoną marchew, pietruszkę i selera. Gotować tak jak rosół (około 2 godzin).

Schab duszony w pomidorach

Schab duszony w pomidorach

Schab rozbijamy delikatnie i przekładamy do garnka. Pomidory przekładamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku, ocet i przyprawy. Zagotowujemy i zalewamy schab. Dusimy pod przykryciem 30-45 min (aż mięso zmięknie).

Żeberka na ostro

Żeberka na ostro

Z przypraw, przeciśniętego przez praskę czosnku, oliwy i octu jabłkowego przygotować pastę. Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki. Każdą część nasmarować pastą. Odłożyć na jakiś czas do lodówki (najlepiej na noc, ale wystarczą 2h).

Item added to cart.
0 items - 0,00