Ryż Zapiekany z Jabłkami i Bananem
Ryż zapiekany z jabłkami i bananem to taki klasyk, który sprawdzi się zarówno jako śniadanie, kolacja lub podwieczorek. Najlepiej smakuje na ciepło (chociaż na zimno też bardzo lubię).
Ryż zapiekany z jabłkami i bananem to taki klasyk, który sprawdzi się zarówno jako śniadanie, kolacja lub podwieczorek. Najlepiej smakuje na ciepło (chociaż na zimno też bardzo lubię).
Drożdże mieszamy z 2 łyżkami mąki, 100ml ciepłej wody i cukrem. Odstawiamy na 10 min. Do reszty mąki dodajemy pozostałą wodę, oliwę, sól, cebulę (można pominąć), suszone pomidory, oregano i rozrobione drożdże.
Do misy blendera wrzucić mango, dolać mleko kokosowe i syrop z agawy. Wszystko dokładnie zmiksować. Truskawki pokroić drobno i wmieszać do kokosowej masy. Przelać do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją. Po ok 30 minutach lody będą gotowe
Ciecierzycę przepłukać, zalać zimną wodą i odstawić na całą noc do namoczenia. Odcedzić i razem z cebulą, czosnkiem i natką pietruszki zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać oliwę, sodę i przyprawy.
Drożdże mieszamy z 2 łyżkami mąki, 100ml ciepłej wody i cukrem. Odstawiamy na 10 min. Do reszty mąki dodajemy pozostałą wodę, oliwę, sól, zioła (można użyć dowolne) i rozrobione drożdże.
Ciecierzycę dokładnie wypłukać. Wszystkie składniki poza mlekiem (można je wymienić na inne roślinne, krowie lub wodę) umieścić w misie blendera i zmiksować na gładko.