Wątróbka z jabłkiem i cebulką

5/5 - (Ocen: 1)
Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
501 kcal \ B-49 g \ W-30 g \ T-21 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Cebula – 160 g (2 sztuki)
  • Wątróbka drobiowa – 500 g (2 porcje)
  • Jabłko – 340 g (2 sztuki)
  • Masło klarowane – 10 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Majeranek suszony – 1 szczypta

Przygotowanie

Wątróbkę (koniecznie z dobrego źródła) dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy masło i dorzucamy wątróbkę. Smażymy przez chwilę (do zarumienienia). Cebulkę kroimy w pół talarki i dodajemy do wątróbki. Jabłka kroimy w płatki i dorzucamy do wątróbki. Dodajemy majeranek oraz pieprz i dusimy przez chwilę (do miękkości). Solimy na samym końcu.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz