Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
501 kcal \ B-49 g \ W-30 g \ T-21 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Cebula – 160 g (2 sztuki)
  • Wątróbka drobiowa – 500 g (2 porcje)
  • Jabłko – 340 g (2 sztuki)
  • Masło klarowane – 10 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Majeranek suszony – 1 szczypta

Przygotowanie

Wątróbkę (koniecznie z dobrego źródła) dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy masło i dorzucamy wątróbkę. Smażymy przez chwilę (do zarumienienia). Cebulkę kroimy w pół talarki i dodajemy do wątróbki. Jabłka kroimy w płatki i dorzucamy do wątróbki. Dodajemy majeranek oraz pieprz i dusimy przez chwilę (do miękkości). Solimy na samym końcu.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00