Wskazówki
30 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
501 kcal \ B-49 g \ W-30 g \ T-21 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Cebula – 160 g (2 sztuki)
- Wątróbka drobiowa – 500 g (2 porcje)
- Jabłko – 340 g (2 sztuki)
- Masło klarowane – 10 g (1 łyżka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Majeranek suszony – 1 szczypta
Przygotowanie
Wątróbkę (koniecznie z dobrego źródła) dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy masło i dorzucamy wątróbkę. Smażymy przez chwilę (do zarumienienia). Cebulkę kroimy w pół talarki i dodajemy do wątróbki. Jabłka kroimy w płatki i dorzucamy do wątróbki. Dodajemy majeranek oraz pieprz i dusimy przez chwilę (do miękkości). Solimy na samym końcu.