Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
179 kcal \ B-3 g \ W-33 g \ T-6 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Mango – 140 g (1/2 sztuki)
- Awokado – 70 g (1/2 sztuki)
- Rukola – 40 g (2 garści)
- Marchew – 90 g (2 sztuki)
- Papier ryżowy – 40 g (8 arkuszy)
Przygotowanie
Mango i awokado obrać ze skórki i pokroić na plasterki lub w miarę możliwości słupki (grube, podłużne). Marchew zetrzeć na tarce. Rukolę opłukać i dokładnie osuszyć. Arkusze papieru ryżowego zwilżyć mokrą dłonią, poczekać chwilę, aż nasiąkną. Na środku układać nieduże porcje składników. Aby zacząć zawijać Spring Rollsa ustawić nadzienie tak, aby awokado i mango, które tworzą jego bryłę, były ułożone poziomo. Zawijać prawą i lewą krawędź papieru ryżowego do środka. Zaczynając od dołu, zawijać jak naleśniki.
Z danego przepisu wychodzi 8 rolek.