Wskazówki
60 minut 14 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
78 kcal \ B-1 g \ W-1 g \ T-8 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Syrop klonowy – 5 g (1 łyżeczka)
- Olej kokosowy – 40 g (1 łyżka)
- Mleko kokosowe – 80 g (1 porcja)
- Czekolada gorzka (70% kakao) – 100 g (1 tabliczka)
- Przyprawa chili – 1 szczypta
Przygotowanie
Czekoladę drobno posiekać. Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać chili (można pominąć). Wstawić do lodówki na około godzinę – masa musi stężeć. Formować kulki (dłonie powinny być bardzo zimne) i obtaczać w ulubionych składnikach – u mnie były to rozkruszone liofilizowane truskawki, kakao oraz wiórki kokosowe. Próbowałam również wykorzystać proszek matcha, ale nie dałam rady przełknąć takiej pralinki (nie moje smaki 🙂 ).