Trufle czekoladowo-kokosowe

4/5 - (Ocen: 1)
Trufle czekoladowo-kokosowe

Wskazówki

60 minut  14 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
78 kcal \ B-1 g \ W-1 g \ T-8 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Syrop klonowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • Olej kokosowy – 40 g (1 łyżka)
  • Mleko kokosowe – 80 g (1 porcja)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 100 g (1 tabliczka)
  • Przyprawa chili – 1 szczypta

Przygotowanie

Czekoladę drobno posiekać. Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać chili (można pominąć). Wstawić do lodówki na około godzinę – masa musi stężeć. Formować kulki (dłonie powinny być bardzo zimne) i obtaczać w ulubionych składnikach – u mnie były to rozkruszone liofilizowane truskawki, kakao oraz wiórki kokosowe. Próbowałam również wykorzystać proszek matcha, ale nie dałam rady przełknąć takiej pralinki (nie moje smaki 🙂 ).

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz