Trufle czekoladowo-kokosowe

Oceń
Trufle czekoladowo-kokosowe

Wskazówki

60 minut  14 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
78 kcal \ B-1 g \ W-1 g \ T-8 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Syrop klonowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • Olej kokosowy – 40 g (1 łyżka)
  • Mleko kokosowe – 80 g (1 porcja)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 100 g (1 tabliczka)
  • Przyprawa chili – 1 szczypta

Przygotowanie

Czekoladę drobno posiekać. Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać chili (można pominąć). Wstawić do lodówki na około godzinę – masa musi stężeć. Formować kulki (dłonie powinny być bardzo zimne) i obtaczać w ulubionych składnikach – u mnie były to rozkruszone liofilizowane truskawki, kakao oraz wiórki kokosowe. Próbowałam również wykorzystać proszek matcha, ale nie dałam rady przełknąć takiej pralinki (nie moje smaki 🙂 ).

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00