Trufle czekoladowo-kokosowe

Wskazówki

1 godzina  14 sztuk
1 sztuka to: 78 kcal \ B-1 g \ W-1 g \ T-8 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Syrop klonowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • Olej kokosowy – 40 g (1 łyżka)
  • Mleko kokosowe – 80 g (1 porcja)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 100 g (1 tabliczka)
  • Przyprawa chili – 1 szczypta

Przygotowanie

Czekoladę drobno posiekać. Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać chili (można pominąć). Wstawić do lodówki na około godzinę – masa musi stężeć. Formować kulki (dłonie powinny być bardzo zimne) i obtaczać w ulubionych składnikach – u mnie były to rozkruszone liofilizowane truskawki, kakao oraz wiórki kokosowe. Próbowałam również wykorzystać proszek matcha, ale nie dałam rady przełknąć takiej pralinki (nie moje smaki 🙂 ).

Na hasło ➡️ odzywiajsiezdrowo7 masz 7% rabatu w sklepie targroch.pl. Znajdziesz tam różnego rodzaju: mąki (m.in. orkiszową i gryczaną), słodzidła (m.in. syrop klonowy, daktylowy, z agawy, cukier kokosowy), kasze, ryż, bakalie, oleje itp.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiady

E-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00