Tortilla z Jajecznicą i Łososiem

5/5 - (Ocen: 1)
Tortilla z jajecznicą i łososiem

Wskazówki

10 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 441 kcal \ B-22 g \ T-25 g \ W-30 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 221 kcal \ B-11 g \ T-13 g \ W-15 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • tortilla pełnoziarnista – 1 sztuka (62 g)
  • jajo – 1 sztuka (50 g)
  • masło klarowane – 1 łyżeczka (8 g)
  • sól – 1 szczypta
  • pieprz – 1 szczypta
  • serek śmietankowy – 1 łyżeczka (25 g)
  • łosoś wędzony na zimno – 1/3 opakowania (35 g)
  • rukola – 1 garść (20 g)

Ważne!
Jeśli masz insulinooporność (IO) lub zespół policystycznych jajników (PCOS), używaj tortillę pełnoziarnistą lub owsianą.

Przygotowanie

  1. Jajo roztrzep, dopraw solą i pieprzem. Wrzuć na rozgrzane masło i smaż, aż uzyskasz ulubioną konsystencję – mniej lub bardziej ścięte.
  2. Placek tortilli natnij i „podziel” na 4 części. Na jednej rozsmaruj serek kanapkowy, na kolejnej ułóż łososia wędzonego, jajecznicę i rukolę. Złóż, podgrzej na patelni i zjedz ze smakiem.

Tortilla z jajecznicą to pomysł na proste i szybkie śniadanie. Spróbuj koniecznie i daj znać jak smakowała!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz