Tatar ze śledzia

5/5 - (Ocen: 1)
Tatar ze śledzia

Wskazówki

20 minut  10 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
118 kcal \ B-3 g \ W-4 g \ T-10 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Filety ze śledzia z suszonymi
    pomidorami SuperFish – 300 g (4 sztuki)
  • Cebula czerwona – 105 g (1 sztuka)
  • Suszone pomidory w oliwie – 42 g (6 plastrów)
  • Kapary – 10 g (1 łyżka)
  • Natka pietruszki – 25 g (1/2 pęczka)
  • Pumpernikiel – ok 160 g (kilka kromek)
  • Jabłuszka kaparowe – 30 g (10 sztuk)
  • Pieprz – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Tatar ze śledzia to świetny pomysł na przekąskę podczas domowej imprezy Sylwestrowej. Jest bardzo smaczny, a przy tym prosty w wykonaniu. Filety śledziowe z suszonymi pomidorami SuperFish wspaniale tu pasują i przyspieszają pracę (nie musimy moczyć śledzi w occie).

Tatar ze śledzia - przygotowanie1. Z pieczywa powycinaj kółka. Kapary odsącz, cebulę i suszone pomidory pokrój w drobną kostkę, natkę pietruszki posiekaj.

Tatar ze śledzia - przygotowanie2. Filety śledziowe odsącz, osusz i pokrój w kostkę

Tatar ze śledzia - przygotowanie3. Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw pieprzem

Tatar ze śledzia4. Układaj na pieczywie i dołóż jabłuszka kaparowe do ozdoby.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz