
Wskazówki
20 minut 10 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
118 kcal \ B-3 g \ W-4 g \ T-10 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Filety ze śledzia z suszonymi
pomidorami SuperFish – 300 g (4 sztuki) - Cebula czerwona – 105 g (1 sztuka)
- Suszone pomidory w oliwie – 42 g (6 plastrów)
- Kapary – 10 g (1 łyżka)
- Natka pietruszki – 25 g (1/2 pęczka)
- Pumpernikiel – ok 160 g (kilka kromek)
- Jabłuszka kaparowe – 30 g (10 sztuk)
- Pieprz – 1 łyżeczka
Przygotowanie
Tatar ze śledzia to świetny pomysł na przekąskę podczas domowej imprezy Sylwestrowej. Jest bardzo smaczny, a przy tym prosty w wykonaniu. Filety śledziowe z suszonymi pomidorami SuperFish wspaniale tu pasują i przyspieszają pracę (nie musimy moczyć śledzi w occie).
1. Z pieczywa powycinaj kółka. Kapary odsącz, cebulę i suszone pomidory pokrój w drobną kostkę, natkę pietruszki posiekaj.
2. Filety śledziowe odsącz, osusz i pokrój w kostkę
3. Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw pieprzem
4. Układaj na pieczywie i dołóż jabłuszka kaparowe do ozdoby.