Tatar wołowy

Wskazówki

15 minut  4 porcje
1 porcja to: 241 kcal \ B-25 g \ W-10 g \ T-9 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Musztarda – 40 g (2 łyżki)
  • Polędwica wołowa – 400 g (1 porcja)
  • Ogórek kiszony – 240 g (4 sztuki)
  • Żółtko – 80 g (4 sztuki)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Wołowinę oczyścić i zmielić lub bardzo drobno posiekać. Mięso wymieszać z oliwą, musztardą, doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem (koniecznie!). Cebulkę i ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę.
Są dwa sposoby podania:
I – Mięso wymieszać z żółtkami i podawać obsypane cebulką i ogórkami.
II- Na talerz wyłożyć porcje mięsa, na wierzchu ułożyć surowe żółtko. Doprawić świeżo mielonym pieprzem, obok ułożyć cebulkę i ogórki.

Podawać od razu, np. z grzanką.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiady

E-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaBeata Tomczyk Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Beata Tomczyk
Gość
Beata Tomczyk

A zimna woda ?

Item added to cart.
0 items - 0,00