
Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
430 kcal \ B-19 g \ W-12 g \ T-34 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Szparagi – 150g (1/2 pęczka)
- Jajka – 200g (4 sztuki)
- Rukola – 80g (4 garście)
- Awokado – 140g (1 sztuka)
- Pomidorki koktajlowe – 200g (2 garście)
- Czerwona cebula – 30g (1/2 sztuki)
- Oliwa – 20g (2 łyżki)
- Nasiona słonecznika – 10g (1 łyżka)
- Czarnuszka – 2g (2 szczypty)
- Sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie
Jajka ugotować na miękko, szparagi zblanszować. Rukolę i pomidorki opłukać, awokado pokroić w kostkę, cebulkę w półtalarki. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, skropić oliwą, doprawić, posypać czarnuszką i słonecznikiem.