Szybkie śniadanie z jajami i szparagami

Oceń
Tradycyjne kotlety mielone

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
430 kcal \ B-19 g \ W-12 g \ T-34 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Szparagi – 150g (1/2 pęczka)
  • Jajka – 200g (4 sztuki)
  • Rukola – 80g (4 garście)
  • Awokado – 140g (1 sztuka)
  • Pomidorki koktajlowe – 200g (2 garście)
  • Czerwona cebula – 30g (1/2 sztuki)
  • Oliwa – 20g (2 łyżki)
  • Nasiona słonecznika – 10g (1 łyżka)
  • Czarnuszka – 2g (2 szczypty)
  • Sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie

Jajka ugotować na miękko, szparagi zblanszować. Rukolę i pomidorki opłukać, awokado pokroić w kostkę, cebulkę w półtalarki. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, skropić oliwą, doprawić, posypać czarnuszką i słonecznikiem.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz