
Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 750 kcal \ B-50 g \ T-53 g \ W-18 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Jajo – 4 sztuki (200 g)
- Szynka Prosciutto – 4 plastry (60 g)
- Ser halloumi – 1 opakowanie (225 g)
- Rukola – 2 garście (40 g)
- Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
- Papryka czerwona – 1 sztuka (230 g)
- Kiełki brokuła – 2 łyżki (16 g)
- Kukurydza konserwowa – 3 łyżki (45 g)
- Ogórek zielony – 1/2 sztuki (90 g)
- Oliwa – 2 łyżki (20 g)
Przygotowanie
- Ser halloumi pokrój na mniejsze kawałki i zgrilluj. Przygotuj sadzone jaja.
- Rukolę porządnie wypłukaj, ułóż na talerzach. Pomidorki poprzekrajaj. Cebulę, awokado, ogórka pokrój na kawałki i dorzuć na talerze. Posyp przepłukaną kukurydzą. Dopraw solą, pieprzem, czarnuszką i skrop oliwą.
Sałatka z halloumi to pyszna propozycja na szybkie i sycące śniadanie.