Szybkie i proste pesto z pietruszki

Oceń
Szybkie i proste pesto z pietruszki

Wskazówki

10 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
572 kcal \ B-11 g \ W-25 g \ T-54 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Natka pietruszki – 1 pęczek
  • Cytryna – 40 g (1/2 sztuki)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Migdały – 30 g (2 łyżki)
  • Płatki drożdżowe (nieaktywne) – 5 g (1 łyżka)
  • Oliwa – 40 g (4 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Do misy blendera przełożyć natkę pietruszki, sok z cytryny, ząbki czosnku, migdały (zamiast migdałów można dodać pestki dyni, nasiona słonecznika, nerkowce), płatki drożdżowe (można pominąć), sól, pieprz. Miksować do uzyskania rozdrobnionej pasty. Dodać oliwę, jeszcze chwilę miksować. Podawać z makaronem lub ulubionym pieczywem.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz