Print Friendly, PDF & Email

Szybkie i proste pesto z pietruszki

Wskazówki

10 minut  1 porcja
1 porcja to: 572 kcal \ B-11 g \ W-25 g \ T-54 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Natka pietruszki – 1 pęczek
  • Cytryna – 40 g (1/2 sztuki)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Migdały – 30 g (2 łyżki)
  • Płatki drożdżowe (nieaktywne) – 5 g (1 łyżka)
  • Oliwa – 40 g (4 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Do misy blendera przełożyć natkę pietruszki, sok z cytryny, ząbki czosnku, migdały (zamiast migdałów można dodać pestki dyni, nasiona słonecznika, nerkowce), płatki drożdżowe (można pominąć), sól, pieprz. Miksować do uzyskania rozdrobnionej pasty. Dodać oliwę, jeszcze chwilę miksować. Podawać z makaronem lub ulubionym pieczywem.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00