Szybkie czekoladowe ciasto w kubku („Mug cake”)

3.3/5 - (Ocen: 3)
Szybkie czekoladowe ciasto w kubku (Mug cake)

Wskazówki

7 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
283 kcal \ B-10 g \ W-16 g \ T-22 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Mleko kokosowe – 20 g (2 łyżki)
  • Syrop klonowy – 10 g (2 łyżeczki)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Cynamon – 1 g (1/2 łyżeczki)
  • Mąka kokosowa – 24 g (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 1/4 łyżeczki
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Potrzebujemy kubka, który nadaje się do mikrofalówki! W kubku widelcem roztrzepujemy jajo, dodajemy mleko (zamiast kokosowego może być inne roślinne), syrop klonowy (bądź inne słodzidło), kakao, szczyptę soli, cynamon, mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko razem i wstawiamy do mikrofalówki na 2 minuty (na pełnej mocy). Podajemy z ulubionymi owocami lub konfiturą.

Banner newsletter Banner newsletter

Oceń przepis

3.3/5 - (Ocen: 3)

16 komentarzy do “Szybkie czekoladowe ciasto w kubku („Mug cake”)”

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00