Szybkie ciasto w kubku Mug cake

Szybkie ciasto w kubku Mug cake

Wskazówki

7 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
301 kcal \ B-10 g \ W-20 g \ T-22 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Mleko kokosowe – 20 g (2 łyżki)
  • Syrop klonowy – 10 g (2 łyżeczki)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Mąka kokosowa – 24 g (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 1 g (1/4 łyżeczki)
  • Dżem malinowy (niskosłodzony) – 15 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Potrzebujemy kubka, który nadaje się do mikrofalówki! W kubku widelcem roztrzepujemy jajo, dodajemy mleko (zamiast kokosowego może być inne roślinne), syrop klonowy (bądź inne słodzidło), kakao, szczyptę soli, mąkę, proszek do pieczenia oraz domowy dżem (albo świeże maliny/ borówki). Mieszamy wszystko razem i wstawiamy do mikrofalówki na 2-3 minuty (na pełnej mocy). Podajemy z ulubionymi owocami. Ja dodatkowo jako „lukier” wykorzystałam mus kokosowy.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00