Wskazówki
7 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
301 kcal \ B-10 g \ W-20 g \ T-22 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
- Mleko kokosowe – 20 g (2 łyżki)
- Syrop klonowy – 10 g (2 łyżeczki)
- Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
- Mąka kokosowa – 24 g (2 łyżki)
- Proszek do pieczenia (bg) – 1 g (1/4 łyżeczki)
- Dżem malinowy (niskosłodzony) – 15 g (1 łyżeczka)
- Sól – 1 g (1 szczypta)
Przygotowanie
Potrzebujemy kubka, który nadaje się do mikrofalówki! W kubku widelcem roztrzepujemy jajo, dodajemy mleko (zamiast kokosowego może być inne roślinne), syrop klonowy (bądź inne słodzidło), kakao, szczyptę soli, mąkę, proszek do pieczenia oraz domowy dżem (albo świeże maliny/ borówki). Mieszamy wszystko razem i wstawiamy do mikrofalówki na 2-3 minuty (na pełnej mocy). Podajemy z ulubionymi owocami. Ja dodatkowo jako „lukier” wykorzystałam mus kokosowy.