Szybkie ciasto w kubku Mug cake

Oceń
Szybkie ciasto w kubku Mug cake

Wskazówki

7 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
301 kcal \ B-10 g \ W-20 g \ T-22 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Mleko kokosowe – 20 g (2 łyżki)
  • Syrop klonowy – 10 g (2 łyżeczki)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Mąka kokosowa – 24 g (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 1 g (1/4 łyżeczki)
  • Dżem malinowy (niskosłodzony) – 15 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Potrzebujemy kubka, który nadaje się do mikrofalówki! W kubku widelcem roztrzepujemy jajo, dodajemy mleko (zamiast kokosowego może być inne roślinne), syrop klonowy (bądź inne słodzidło), kakao, szczyptę soli, mąkę, proszek do pieczenia oraz domowy dżem (albo świeże maliny/ borówki). Mieszamy wszystko razem i wstawiamy do mikrofalówki na 2-3 minuty (na pełnej mocy). Podajemy z ulubionymi owocami. Ja dodatkowo jako „lukier” wykorzystałam mus kokosowy.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00