Szybki barszcz ukraiński

Szybki barszcz ukraiński

Wskazówki

30 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
511 kcal \ B-19 g \ T-15 g \ W-42 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Cebula – 120 g (1 sztuka)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Mieszanka do barszczu ukraińskiego – 450 g (1 opak.)
  • Ziemniaki – 360 g (4 sztuki)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Fasola biała konserwowa – 240 g (1 puszka)
  • Passata pomidorowa – 100 g (1/2 szklanki)
  • Sok z buraków – 200 g (1 szklanka)
  • Rosół – 1000 g (5 szklanek)
  • Koperek – 8 g (2 łyżki)
  • Liść laurowy suszony – 2 sztuki
  • Ziele angielskie – 3 sztuki
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Śmietanka 30% – 50 g (1/4 szklanki)

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój drobno i podsmaż. Dodaj mrożoną mieszankę, obrane i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki, ząbek czosnku. Chwilę wszystko podsmażaj, zalej rosołem lub wywarem z jarzyn. Następnie dodaj passatę pomidorową, sok z buraków, liście laurowe, ziele angielskie, koperek, sól i pieprz do smaku. Gotuj 10 minut.
  2. Dodaj odsączoną i przepłukaną fasolę i gotuj jeszcze 10-15 minut.
  3. Podawaj z kwaśną śmietaną, jogurtem lub śmietanką 30% i posyp odrobiną koperku.

Najlepszy przepis na szybki barszcz ukraiński. Wychodzi każdemu i przygotowuje się go ekspresowo!

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00