Szybki Barszcz Ukraiński

4/5 - (Ocen: 7)
Szybki barszcz ukraiński

Wskazówki

30 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:511 kcal \ B-19 g \ T-15 g \ W-42 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Cebula – 1 sztuka (120 g)
  • Masło klarowane – 1 łyżka (15 g)
  • Mieszanka do barszczu ukraińsk.– 450 g
  • Ziemniaki – 4 sztuki (360 g)
  • Czosnek – 1 ząbek (5 g)
  • Fasola biała konserwowa – 1 puszka (240 g)
  • Passata pomidorowa – 1/2 szklanki (100 g)
  • Sok z buraków – 1 szklanka (200 g)
  • Rosół – 5 szklanek (1000 g)
  • Koperek – 2 łyżki (8 g)
  • Liść laurowy suszony – 2 sztuki
  • Ziele angielskie – 3 sztuki
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Śmietanka 30% – 1/4 szklanki (50 g)

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój drobno i podsmaż. Dodaj mrożoną mieszankę, obrane i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki, ząbek czosnku. Chwilę wszystko podsmażaj, zalej rosołem lub wywarem z jarzyn. Następnie dodaj passatę pomidorową, sok z buraków, liście laurowe, ziele angielskie, koperek, sól i pieprz do smaku. Gotuj 10 minut.
  2. Dodaj odsączoną i przepłukaną fasolę i gotuj jeszcze 10-15 minut.
  3. Podawaj z kwaśną śmietaną, jogurtem lub śmietanką 30% i posyp odrobiną koperku.

Najlepszy przepis na szybki barszcz ukraiński. Wychodzi każdemu i przygotowuje się go ekspresowo!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 7)

Dodaj komentarz