Szparagi w szynce parmeńskiej z jajami sadzonymi

Oceń
Szparagi w szynce parmeńskiej z jajami sadzonymi

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
461 kcal \ B-29 g \ W-16 g \ T-29 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Masło klarowane – 5 g (1 łyżeczka)
  • Szparagi – 380 g (1 pęczek)
  • Szynka parmeńska – 80 g (8 plasterków)
  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Awokado – 140 g (1 sztuka)
  • Cebula czerwona – 30 g (1/2 sztuki)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Sałata lodowa – 40 g (4 liście)
  • Ogórek zielony – 120 g (1 średnia sztuka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Szparagi oczyścić i przesmażyć chwilę na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na cztery części, każdą
zawinąć w szynkę parmeńską (po 2 plasterki) i przesmażyć jeszcze raz (do zrumienienia szynki). Obok usmażyć jaja. Podawać z ulubioną sałatką (u mnie sałatka z pomidorków, ogórka, awokado, czerwonej cebuli z duzą ilością przypraw i oliwą).

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz