Szparagi w szynce parmeńskiej, jaja sadzone i sałatka

Oceń
Szparagi w szynce parmeńskiej, jaja sadzone i sałatka

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
501 kcal \ B-30 g \ W-20 g \ T-26 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Szparagi – 380 g (1 pęczek)
  • Szynka parmeńska – 80 g (8 plasterków)
  • Masło klarowane – 10 g (1 łyżka)
  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Sałata rzymska – 180 g (1 sztuka)
  • Pomidorki koktajlowe – 160 g (8 sztuk)
  • Awokado – 140 g (1 sztuka)
  • Cebula czerwona – 30 g (1 kawałek)
  • Olej lniany – 10 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Szparagi oczyścić i przesmażyć chwilę na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na cztery części, każdą zawinąć w szynkę parmeńską (po 2 plasterki) i przesmażyć jeszcze raz (do zrumienienia szynki). Obok usmażyć jaja. Podawać z sałatką z pomidorków, awokado, czerwonej cebuli i sałaty rzymskiej, skropioną olejem lnianym.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz