Szparagi w cieście francuskim

Wskazówki

x minut  x sztuk
1 porcja to: xxx kcal \ B-x g \ W-x g \ T-x g \ BŁ-x g

Składniki

  • Ciasto francuskie – 1 opakowanie
  • Szparagi – 1 pęczek
  • Oliwa – 4 łyżki
  • Sól, pieprz, chili – do smaku
  • Szynka parmeńska – 1 opakowanie 100g
  • Parmezan lub grana padano – kilka łyżeczek
  • Jajo – do posmarowania
  • Sezam – do posypania

Przygotowanie

Szparagi oczyszczamy, mieszamy z oliwą, solą, pieprzem i chili. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na kwadraty (u mnie wyszło 15 kwadratów). Na cieście układamy połówki plastrów szynki (można wymienić na szwarcwaldzką). Na szynce układamy po ukosie po przyprawionym szparagu. Zawijamy samą szynkę, posypujemy serem i na środku sklejamy ciasto. Postępujemy tak do momentu, aż skończy nam się ciasto. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajem i posypujemy sezamem. Pieczemy 15-20 min w 220C. Wczoraj trzymałam je 20 minut, bo ciasto nie chciało się przyrumienić, ale zwykle starcza 15-17 minut. Pyyyycha ❤️

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

0 0 votes
Oceń wpis
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00