Szakszuka ze szpinakiem, pomidorami i marchewką

Wskazówki

x minut  x sztuk
1 porcja to: xxx kcal \ B-x g \ W-x g \ T-x g \ BŁ-x g

Składniki

  • Czerwona cebula – 1 sztuka
  • Czosnek – 3 ząbki
  • Wytłoczyny po soku z 2 marchewek
  • Masło klarowane – 1 łyżeczka
  • Szpinak – 150g
  • Pomidory krojone – 1 puszka
  • Jaja – 4 sztuki
  • Papryka słodka – 1 łyżeczka
  • Papryka ostra – 1/2 łyżeczki
  • Bazylia – 1/2 łyżeczki
  • Sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie

Najpierw przygotowałam dla nas sok w ukochanej wyciskarce wolnoobrotowej Kuvings EVO820 plus. Na pierwszy ogień poszły marchewki, dzięki czemu mogłam wykorzystać wytłoczyny. Ostatnio bardzo dbam o to, żeby nie marnować jedzenia.
Co do szakszuki. Po raz pierwszy robiłam ją w Multi Grillu Kuvings i już wiem, że to jest genialny sprzęt! Jeśli Was interesuje, pod tym linkiem jest więcej informacji, oraz oraz zniżka ➡️ Klik

W głębokiej płycie Multi Grilla rozpuściłam masło klarowane. Podsmażyłam cebulkę i czosnek. Dodałam opłukany szpinak i wytłoczyny z marchewki. Wszystko podsmażyłam, doprawiłam i podlałam pomidorami z puszki. Dodałam jeszcze 1/2 szklanki passaty pomidorowej. Gdy wszystko zmiękło wbiłam 4 jajka, przykryłam i dusiłam, aż się ścięły. Doprawiłam pieprzem, posypałam natką pietruszki i podałam z pieczywem. Pysznie, zdrowo i szybko!

0 0 votes
Oceń wpis
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00