Surówka Coleslaw

5/5 - (Ocen: 5)
Surówka Coleslaw

Wskazówki

15 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 150 kcal \ B-3 g \ T-10 g \ W-12 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g surówki: 96 kcal \ B-2 g \ T-6 g \ W-7 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Kapusta biała – 1/2 sztuki (400 g)
  • Marchew – 1 sztuka (70 g)
  • Cebula – 1/4 sztuki (30 g)
  • Pietruszka, natka – 1 łyżka (12 g)
  • Majonez – 2 łyżki (50 g)
  • Jogurt naturalny – 2 łyżki (50 g)
  • Ocet ryżowy – 1/2 łyżki (3 g)
  • Sok z cytryny – 1/2 łyżki (3 g)
  • Miód – 1 łyżeczka (8 g)
  • Pieprz – 1/2 łyżeczki
  • Sól – 1/3 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Kapustę pokrój dość drobno, dodaj posiekaną cebulę, startą na tarce marchewkę i posiekaną natkę pietruszki.
  2. Dopraw solą, pieprzem, następnie dodaj majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny, ocet winny oraz miód. Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki na godzinę. Dzięki temu smaki się przegryzą.

Surówka Coleslaw jest niesamowicie prosta, szybka i pyszna. Można ją podać samodzielnie lub jako dodatek do obiadu, najlepiej do mięs i ryb.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 5)

1 komentarz do “Surówka Coleslaw”

Dodaj komentarz