Sok z Buraka, Marchewek i Jabłek

5/5 - (Ocen: 1)
Sok z buraka, marchewek i jabłek

Wskazówki

5 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
133 kcal \ B-3 g \ T-3 g \ W-20 g \ BŁ-6 g
Wartość odżywcza 100 g soku: 52 kcal \ B-1 g \ T-1 g \ W-8 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Burak surowy – 2 sztuki (240 g)
  • Jabłko – 1 sztuka (180 g)
  • Marchew – 2 sztuki (90 g)
  • Olej lniany – 1 łyżeczka (5 g)

Przygotowanie

Buraki obierz, razem z jabłkami i marchewkami pokrój na mniejsze kawałki (żeby zmieściły się we wlocie). Wszystkie składniki wyciśnij przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wypij od razu!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Sok z Buraka, Marchewek i Jabłek”

Dodaj komentarz