Sok z buraka, marchewek i jabłek

5/5 - (Ocen: 1)
Sok z buraka, marchewek i jabłek

Wskazówki

5 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
133 kcal \ B-3 g \ T-3 g \ W-20 g \ BŁ-6 g
Wartość odżywcza 100 g soku: 52 kcal \ B-1 g \ T-1 g \ W-8 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Burak surowy – 2 sztuki (240 g)
  • Jabłko – 1 sztuka (180 g)
  • Marchew – 2 sztuki (90 g)
  • Olej lniany – 1 łyżeczka (5 g)

Przygotowanie

Buraki obierz, razem z jabłkami i marchewkami pokrój na mniejsze kawałki (żeby zmieściły się we wlocie). Wszystkie składniki wyciśnij przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wypij od razu!

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Sok z buraka, marchewek i jabłek”

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00