
Wskazówki
5 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
133 kcal \ B-3 g \ T-3 g \ W-20 g \ BŁ-6 g
133 kcal \ B-3 g \ T-3 g \ W-20 g \ BŁ-6 g
Wartość odżywcza 100 g soku: 52 kcal \ B-1 g \ T-1 g \ W-8 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Burak surowy – 2 sztuki (240 g)
- Jabłko – 1 sztuka (180 g)
- Marchew – 2 sztuki (90 g)
- Olej lniany – 1 łyżeczka (5 g)
Przygotowanie
Buraki obierz, razem z jabłkami i marchewkami pokrój na mniejsze kawałki (żeby zmieściły się we wlocie). Wszystkie składniki wyciśnij przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wypij od razu!
Hej, chyba wkradł się jakiś błąd w przepisie. Składniki są inne, a przygotowanie inne. Pozdrawiam Barbara
Faktycznie! Bardzo dziękuję za czujność 🙂