Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 669 kcal \ B-41 g \ T-50 g \ W-14 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Rukola – 2 garście (40 g)
- Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
- Ogórek zielony – 1/2 sztuki (90 g)
- Czerwona cebula – 1/2 sztuki (60 g)
- Kukurydza konserwowa – 2 łyżki (30 g)
- Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
- Oliwa – 1 łyżka (10 g)
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
- Płatki chilli – 1/2 łyżeczki
- Czarnuszka – 1/2 łyżeczki
- Ser halloumi – 1 opakowanie (225 g)
- Jajo – 4 sztuki (200 g)
Przygotowanie
- Ser Halloumi pokrój na plastry i zgrilluj na grillu elektrycznym lun patelni grillowej.
- Przygotować sadzone jaja – ja używam płyty śniadaniowej w swoim grillu elektrycznym. Dzięki temu jaja mają taki kształt.
- Rukolę porządnie przepłukaj, ułóż na talerzach. Pomidorki poprzekrajaj na połówki, cebulę, awokado, ogórka pokrój na kawałki i dorzuć na talerze. Posyp przepłukaną kukurydzą. Dopraw solą, pieprzem, czarnuszką i skrop oliwą.
Śniadaniowy talerz z jajkami sadzonymi, halloumi i sałatką to propozycja na pyszne, zdrowe i sycące śniadanie. Po jego zjedzeniu nie poczujesz głodu przez kilka następnych godzin.