Śniadaniowy Bowl z Łososiem i Jajem

5/5 - (Ocen: 4)
Śniadaniowy Bowl z łososiem i jajem

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji z sosem: 504 kcal \ B-27 g \ T-40 g \ W-8 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 1 porcji bez sosu: 318 kcal \ B-27 g \ T-20 g \ W-6 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Rukola – 2 garście (40 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
  • Cebula czerwona – 1/4 sztuki (30 g)
  • Łosoś wędzony na gorąco – 1 opak. (115 g)
  • Jajo – 3 sztuki (150 g)

Sos

  • Musztarda – 1 łyżeczka (10 g)
  • Ocet winny – 2 łyżki (20 g)
  • Sok z cytryny – 3 łyżki (20 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • Oliwa czosnkowa – 2 łyżki (20 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Sos: wszystkie składniki przełóż do słoiczka i energicznie wymieszaj.
  2. Jaja ugotuj na miękko.
  3. Na talerzach ułóż opłukaną rukolę, dodaj poprzekrajane pomidorki, awokado, cebulę, łososia wędzonego na gorąco (możesz go wymienić na wędzonego na zimno) oraz jaja.
  4. Całość polej sosem.

Śniadaniowy Bowl z łososiem i jajem to pomysł na szybkie, smaczne i sycące śniadanie. Sos dopełnia całość i podkręca smak 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 4)

Dodaj komentarz