Print Friendly, PDF & Email

Słoikowa sałatka z makaronem, kurczakiem, kukurydzą i fasolą

Wskazówki

15 minut  2 porcje
1 porcja to: 553 kcal \ B-38 g \ W-50 g \ T-23 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Makaron pełnoziarnisty – 90 g (1 szklanka)
  • Filet z kurczaka – 200 g (1 sztuka)
  • Masło klarowane – 5 g (1 łyżeczka)
  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Majonez – 25 g (1 łyżka)
  • Czosnek – 3 g (1/2 ząbka)
  • Fasola czerwona z puszki – 80 g (4 łyżki)
  • Awokado – 70 g (1/2 sztuki)
  • Kukurydza konserwowa – 45 g (3 łyżki)
  • Słonecznik łuskany – 5 g (1 łyżeczka)
  • Pestki dyni – 5 g (1 łyżeczka)
  • Papryka słodka – 1 g (1 szczypta)
  • Przyprawa curry – 3 g (1/2 łyżeczki)

Przygotowanie

Makaron ugotować i ostudzić. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, doprawić papryką, curry i przesmażyć. Na dnie słoika wyłożyć sos (jogurt wymieszać z solą, pieprzem, majonezem i czosnkiem). Następnie ułożyć przepłukaną fasolę, makaron, mięso, awokado, opłukaną kukurydzę i lekko podprażony na patelni słonecznik i pestki dyni. Sałatkę jeść prosto ze słoika, lub przełożyć na talerz.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaDana Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Dana
Gość
Dana

Czy na pewno kukurydza konserwowana. Jej IG to 55. Bardzo dobra i pomocna jest twoja strona.

Item added to cart.
0 items - 0,00