Placuszki owsiane z bananem i masłem orzechowym

Placuszki owsiane z bananem i masłem orzechowym

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, a następnie smażymy na rozgrzanej patelni natłuszczonej kropelką oleju kokosowego. Ogień pod patelnią powinien być niewielki, aby placuszki się nie przypiekły zbyt mocno. Podajemy z czym chcemy. Ja przygotowałam sos z masła orzechowego, odrobiny cynamonu, stewii i jogurtu naturalnego- smak nie każdemu „podejdzie”.

Energetyczne kulki owsiane z masłem orzechowym

Energetyczne kulki owsiane z masłem orzechowym

Wszystkie składniki mieszamy w misce do momentu aż się połączą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie z masy formujemy kulki. Przechowujemy je w lodówce.

Twarożek kakaowo-bananowy

Twarożek kakaowo-bananowy

Kakao wsypujemy do kubeczka i zalewamy odrobiną wrzątku (tak aby zrobiła się lekko płynna konsystencja). Twaróg, jogurt, banana i kakao umieszczamy w misce i miksujemy. Dodajemy orzechy i cząstki pomarańczy, a następnie przekładamy do miseczki.

Placuszki pancaces

Placuszki pancaces

Białko (oddzielone wcześniej od żółtka) ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Serek homogenizowany, mleko i żółtko mieszamy w miseczce. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, otręby i miód. Całość mieszamy, dodajemy pianę z białek i łączymy bardzo delikatnie. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni, przetartej odrobiną oleju kokosowego. Możemy podawać je z owocami, powidłami, bądź masłem orzechowym.

Deser z kaszy jaglanej

Deser z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną przed gotowaniem należy przepłukać, aby pozbyć się goryczy. Awokado i banana obrać, dodać kakao, miód i ugotowaną kaszę. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.

Item added to cart.
0 items - 0,00