Pralinki orzechowe

Pralinki orzechowe

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Migdały, mieszankę orzechów, siemię lniane i wiórki kokosowe blendujemy (odkładamy część do obtoczenia pralinek). Dodajemy olej kokosowy i odsączone daktyle. Wszystko razem miksujemy – tak by powstała spójna masa.

Brownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną przepłukać pod bieżącą wodą, przelać wrzątkiem i gotować do miękkości. Daktyle posiekać i zalać 1/2 szklanki wody. Zmiksować na pastę (razem z wodą). Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki.

Batoniki energetyczne orzechowo-migdałowo-śliwkowe

Batoniki energetyczne orzechowo-migdałowo-śliwkowe

Orzechy, migdały i siemię lniane zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle i śliwki zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao i rozdrobnione orzechy.

Kokosowy krem jaglany z masą „czekoladową”

Kokosowy krem jaglany z masą „czekoladową”

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na bok. Ugotowaną kaszę zalewamy mlekiem, dodajemy wiórki oraz miód i podgrzewamy. Całość blendujemy na gładki krem. Daktyle odsączamy, wkładamy do misy blendera, dodajemy kakao i wszystko razem miksujemy.

Kulki daktylowo-kokosowo-migdałowe

Kulki daktylowo-kokosowo-migdałowe

Orzechy, migdały i wiórki kokosowe zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao i rozdrobnione orzechy oraz wiórki.

Brownies bez pieczenia

Brownies bez pieczenia

Orzechy i migdały zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao, ekstrakt waniliowy, kawę (opcjonalnie), sól i rozdrobnione orzechy.

Item added to cart.
0 items - 0,00