Print Friendly, PDF & Email

Śliwki zapiekane pod owsiano-orzechową kruszonką

Wskazówki

20 minut  4 porcje
1 porcja to: 287 kcal / B-6 g / W-32 g / T-15 g / BŁ-4 g

Składniki

  • Masło orzechowe – 75 g (3 łyżki)
  • Miód – 50 g (2 łyżki)
  • Płatki owsiane – 40 g (4 łyżki)
  • Mąka orkiszowa – 40 g (4 łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)
  • Śliwki – 300 g (1 porcja)
  • Cynamon – 2 g (1/2 łyżeczki)

Przygotowanie

W kąpieli wodnej rozpuścić miód i wymieszać z masłem orzechowym. Gdy masa będzie płynna, wymieszać z płatkami, mąką i wiórkami kokosowymi (najlepiej robić to za pomocą dłoni). W naczyniach żaroodpornych ułożyć wydrążone śliwki, posypać cynamonem i kruszonką. Zapiekać 10-15 minut w 180C, aż kruszonka delikatnie się zarumieni. Można podawać na ciepło z kleksem z jogurtu. Smacznego!

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00