Śliwki zapiekane pod owsiano-orzechową kruszonką

5/5 - (Ocen: 1)
Śliwki zapiekane pod owsiano-orzechową kruszonką

Wskazówki

20 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
287 kcal / B-6 g / W-32 g / T-15 g / BŁ-4 g

Składniki

  • Masło orzechowe – 75 g (3 łyżki)
  • Miód – 50 g (2 łyżki)
  • Płatki owsiane – 40 g (4 łyżki)
  • Mąka orkiszowa – 40 g (4 łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)
  • Śliwki – 300 g (1 porcja)
  • Cynamon – 2 g (1/2 łyżeczki)

Przygotowanie

W kąpieli wodnej rozpuścić miód i wymieszać z masłem orzechowym. Gdy masa będzie płynna, wymieszać z płatkami, mąką i wiórkami kokosowymi (najlepiej robić to za pomocą dłoni). W naczyniach żaroodpornych ułożyć wydrążone śliwki, posypać cynamonem i kruszonką. Zapiekać 10-15 minut w 180C, aż kruszonka delikatnie się zarumieni. Można podawać na ciepło z kleksem z jogurtu. Smacznego!

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz