Śliwki zapiekane pod owsiano-orzechową kruszonką

Oceń
Śliwki zapiekane pod owsiano-orzechową kruszonką

Wskazówki

20 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
287 kcal / B-6 g / W-32 g / T-15 g / BŁ-4 g

Składniki

  • Masło orzechowe – 75 g (3 łyżki)
  • Miód – 50 g (2 łyżki)
  • Płatki owsiane – 40 g (4 łyżki)
  • Mąka orkiszowa – 40 g (4 łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)
  • Śliwki – 300 g (1 porcja)
  • Cynamon – 2 g (1/2 łyżeczki)

Przygotowanie

W kąpieli wodnej rozpuścić miód i wymieszać z masłem orzechowym. Gdy masa będzie płynna, wymieszać z płatkami, mąką i wiórkami kokosowymi (najlepiej robić to za pomocą dłoni). W naczyniach żaroodpornych ułożyć wydrążone śliwki, posypać cynamonem i kruszonką. Zapiekać 10-15 minut w 180C, aż kruszonka delikatnie się zarumieni. Można podawać na ciepło z kleksem z jogurtu. Smacznego!

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00