Wskazówki
20 minut 4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
287 kcal / B-6 g / W-32 g / T-15 g / BŁ-4 g
Składniki
- Masło orzechowe – 75 g (3 łyżki)
- Miód – 50 g (2 łyżki)
- Płatki owsiane – 40 g (4 łyżki)
- Mąka orkiszowa – 40 g (4 łyżki)
- Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)
- Śliwki – 300 g (1 porcja)
- Cynamon – 2 g (1/2 łyżeczki)
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuścić miód i wymieszać z masłem orzechowym. Gdy masa będzie płynna, wymieszać z płatkami, mąką i wiórkami kokosowymi (najlepiej robić to za pomocą dłoni). W naczyniach żaroodpornych ułożyć wydrążone śliwki, posypać cynamonem i kruszonką. Zapiekać 10-15 minut w 180C, aż kruszonka delikatnie się zarumieni. Można podawać na ciepło z kleksem z jogurtu. Smacznego!