Wskazówki
60 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
298 kcal \ B-32 g \ W-10 g \ T-15 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Pomidory z puszki – 400 g (1 puszka)
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Schab – 280 g (4 plastry)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Bazylia świeża – kilka listków
- Przyprawa chili – 1/2 łyżeczki
Przygotowanie
Schab rozbijamy delikatnie i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidory przekładamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku i przyprawy. Zagotowujemy i zalewamy schab. Pieczemy pod przykryciem 45- 50 min (aż mięso zmięknie).
Podawać z dowolnymi dodatkami.
W jakiej temperaturze pieczemy? 200 st.?
180C wystarczy 🙂