Schab w pomidorach

Oceń
Schab w pomidorach

Wskazówki

60 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
298 kcal \ B-32 g \ W-10 g \ T-15 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Pomidory z puszki – 400 g (1 puszka)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Schab – 280 g (4 plastry)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków
  • Przyprawa chili – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Schab rozbijamy delikatnie i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidory przekładamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku i przyprawy. Zagotowujemy i zalewamy schab. Pieczemy pod przykryciem 45- 50 min (aż mięso zmięknie).

Podawać z dowolnymi dodatkami.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Schab w pomidorach”

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00