Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
440 kcal \ B-28 g \ W-12 g \ T-30 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Rukola – 100g (4 garście)
- Pomidorki koktajlowe – 160g
- Cebula czerwona – 20g (1/4 sztuki)
- Awokado – 140g (1 sztuka)
- Suszone pomidory w oliwie – 21g (4 sztuki)
- Łosoś wędzony na gorąco – 125g (1 opakowanie)
- Kukurydza konserwowa – 60g (4 łyżki)
- Fasola czerwona – 60g (4 łyżki)
- Oliwa – 20g (2 łyżki)
- Dynia, pestki – 10g (1 łyżka)
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
- Rukolę umyj, wrzuć na talerze.
- Cebulę pokrój w drobną kostkę, pomidorki poprzekrajaj.
- Awokado i suszone pomidory pokrój dowolnie. Kukurydzę oraz fasolę odcedź, przepłucz.
- Wszystkie składniki ułóż na rukoli.
- Dopraw, skrop oliwą, posyp podprażonymi pestkami dyni.
Sałatka z wędzonym łososiem to pomysł na pyszne śniadanie, lunch, kolację lub jedno z dań na spotkanie rodzinne lub w gronie znajomych. Robi się ją bardzo szybko, a w dodatku każdemu smakuje 🙂