Sałatka z wędzonym łososiem

3.1/5 - (Ocen: 12)
Sałatka z wędzonym łososiem

Wskazówki

15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
440 kcal \ B-28 g \ W-12 g \ T-30 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Rukola – 100g (4 garście)
  • Pomidorki koktajlowe – 160g
  • Cebula czerwona – 20g (1/4 sztuki)
  • Awokado – 140g (1 sztuka)
  • Suszone pomidory w oliwie – 21g (4 sztuki)
  • Łosoś wędzony na gorąco – 125g (1 opakowanie)
  • Kukurydza konserwowa – 60g (4 łyżki)
  • Fasola czerwona – 60g (4 łyżki)
  • Oliwa – 20g (2 łyżki)
  • Dynia, pestki – 10g (1 łyżka)
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Rukolę umyj, wrzuć na talerze.
  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę, pomidorki poprzekrajaj.
  3. Awokado i suszone pomidory pokrój dowolnie. Kukurydzę oraz fasolę odcedź, przepłucz.
  4. Wszystkie składniki ułóż na rukoli.
  5. Dopraw, skrop oliwą, posyp podprażonymi pestkami dyni.

Sałatka z wędzonym łososiem to pomysł na pyszne śniadanie, lunch, kolację lub jedno z dań na spotkanie rodzinne lub w gronie znajomych. Robi się ją bardzo szybko, a w dodatku każdemu smakuje 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.1/5 - (Ocen: 12)

Dodaj komentarz