Sałatka z wędzonym łososiem, halloumi i dressingiem z olejem lnianym

Sałatka z wędzonym łososiem, halloumi i dressingiem z olejem lnianym

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
490 kcal \ B-15 g \ W-8 g \ T-18 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Rukola – 80g (4 garście)
  • Pomidorki koktajlowe – 180g (2 porządne garście)
  • Czerwona cebula – 50g (1/2 sztuki)
  • Kukurydza konserwowa – 60g (4 łyżki)
  • Ser halloumi – 110g (1/2 opakowania)
  • Łosoś wędzony na gorąco – 125g (1 opakowanie)
  • Olej lniany zimnotłoczony 30g (3 łyżki)
  • Musztarda francuska – 10g (1 łyżeczka)
  • Musztarda rosyjska – 5g (1/2 łyżeczki)
  • Sok z cytryny – 12g (2 łyżki)
  • Syrop z agawy – 8g (1 łyżeczka)
  • Pestki dyni – 5g (1 łyżeczka)
  • Nasiona słonecznika – 5g (1 łyżeczka)
  • Sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Halloumi zgrilluj na patelni. Wszystkie składniki oczyść, pokrój i poukładaj na talerzach. Dopraw solą i pieprzem, posyp podprażonymi na patelni pestkami dyni i nasionami słonecznika.
  2. Skrop dressingiem (olej lniany wymieszaj w słoiczku razem z musztardą, sokiem z cytryny i syropem z agawy lub miodem. W razie potrzeby możesz dodać więcej syropu/miodu).

Sałatka z wędzonym łososiem, halloumi i dressingiem z olejem lnianym to pomysł na pyszne i sycące śniadanie bądź posiłek do pracy. Jeśli chcesz wpakować ją do pudełka, sos przelej do osobnego pojemniczka i polej składniki przed zjedzeniem.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00