Wskazówki
20 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
453 kcal \ B-36 g \ W-17 g \ T-28 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Tuńczyk w sosie własnym – 120 g (1 puszka)
- Awokado – 140 g (1 sztuka)
- Cebula czerwona – 90 g (1 sztuka)
- Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
- Fasola czerwona z puszki – 100 g (5 łyżek)
- Ogórek kiszony – 180 g (3 sztuki)
- Oliwa z oliwek – 10 g (2 łyżeczki)
- Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Jaja ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć, podzielić na mniejsze kawałki. Fasolę odsączyć i przepłukać. Awokado, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Nasiona słonecznika delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki wymieszać, porządnie doprawić pieprzem, solą. Skropić oliwą.
Nie rozumiem co ten przepis robi w kategorii wegetariańskie.. od kiedy ryby są wegetariańskie?
Wkradł się chochlik 🙂 Już poprawiłam. Dziękuję za uwagę 🙂
Kalorie są podawane dla 2 porcji?
Dla jednej 🙂