Sałatka z tuńczykiem, jajkami i awokado

Oceń
Sałatka z tuńczykiem, jajkami i awokado

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
453 kcal \ B-36 g \ W-17 g \ T-28 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Tuńczyk w sosie własnym – 120 g (1 puszka)
  • Awokado – 140 g (1 sztuka)
  • Cebula czerwona – 90 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Fasola czerwona z puszki – 100 g (5 łyżek)
  • Ogórek kiszony – 180 g (3 sztuki)
  • Oliwa z oliwek – 10 g (2 łyżeczki)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć, podzielić na mniejsze kawałki. Fasolę odsączyć i przepłukać. Awokado, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Nasiona słonecznika delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki wymieszać, porządnie doprawić pieprzem, solą. Skropić oliwą.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

4 komentarze do “Sałatka z tuńczykiem, jajkami i awokado”

Dodaj komentarz