Print Friendly, PDF & Email

Sałatka z tuńczykiem, jajkami i awokado

Wskazówki

20 minut  2 porcje
1 porcja to: 453 kcal \ B-36 g \ W-17 g \ T-28 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Tuńczyk w sosie własnym – 120 g (1 puszka)
  • Awokado – 140 g (1 sztuka)
  • Cebula czerwona – 90 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Fasola czerwona z puszki – 100 g (5 łyżek)
  • Ogórek kiszony – 180 g (3 sztuki)
  • Oliwa z oliwek – 10 g (2 łyżeczki)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć, podzielić na mniejsze kawałki. Fasolę odsączyć i przepłukać. Awokado, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Nasiona słonecznika delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki wymieszać, porządnie doprawić pieprzem, solą. Skropić oliwą.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

4
Dodaj komentarz

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaWeronika NiedźwiedźGabi Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Weronika Niedźwiedź
Gość
Weronika Niedźwiedź

Nie rozumiem co ten przepis robi w kategorii wegetariańskie.. od kiedy ryby są wegetariańskie?

Gabi
Gość
Gabi

Kalorie są podawane dla 2 porcji?

Item added to cart.
0 items - 0,00