Sałatka z tuńczykiem, jajkami i awokado

Sałatka z tuńczykiem, jajkami i awokado

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
453 kcal \ B-36 g \ W-17 g \ T-28 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Tuńczyk w sosie własnym – 120 g (1 puszka)
  • Awokado – 140 g (1 sztuka)
  • Cebula czerwona – 90 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Fasola czerwona z puszki – 100 g (5 łyżek)
  • Ogórek kiszony – 180 g (3 sztuki)
  • Oliwa z oliwek – 10 g (2 łyżeczki)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć, podzielić na mniejsze kawałki. Fasolę odsączyć i przepłukać. Awokado, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Nasiona słonecznika delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki wymieszać, porządnie doprawić pieprzem, solą. Skropić oliwą.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gabi
Gabi
3 lat temu

Kalorie są podawane dla 2 porcji?

Weronika Niedźwiedź
Weronika Niedźwiedź
3 lat temu

Nie rozumiem co ten przepis robi w kategorii wegetariańskie.. od kiedy ryby są wegetariańskie?

Item added to cart.
0 items - 0,00