
Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 516 kcal \ B-38 g \ T-28 g \ W-23 g \ BŁ-7 g
Składniki
- Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka (150 g)
- Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
- Ogórek kiszony – 4 sztuki (240 g)
- Kukurydza konserwowa – 4 łyżki (100 g)
- Fasola czerwona konserwowa – 4 łyżki (100 g)
- Cebula czerwona – 1/2 sztuki (50 g)
- Jajo – 4 sztuki (200 g)
- Słonecznik, nasiona – 1 łyżka (10 g)
- Majonez – 1 łyżka (25 g)
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
Przygotowanie
- Jaja ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
- Tuńczyka odsącz i rozdrobnij.
- Kukurydzę i fasolę odsącz i przepłucz.
- Ogórki, awokado i cebulę pokrój w kosteczkę.
- Nasiona słonecznika podpraż na suchej patelni.
- Wszystkie składniki wymieszaj, porządnie dopraw, dodaj majonez (można wymienić ma oliwę) i jeszcze raz wymieszaj.
Sałatka z tuńczykiem i awokado jest pyszna i sycąca. Możesz ją podać w takiej formie, bądź przygotować z niej pastę na kanapki.
Przepychota 🥰
Miło to czytać 🙂
czy porcja ze wszystkich składników ma 516 kalorii?
Przepis jest na 2 porcje. 1 porcja to 516 kcal