Sałatka z tuńczykiem i awokado

4/5 - (Ocen: 23)
Sałatka z tuńczykiem i awokado

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 516 kcal \ B-38 g \ T-28 g \ W-23 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka (150 g)
  • Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
  • Ogórek kiszony – 4 sztuki (240 g)
  • Kukurydza konserwowa – 4 łyżki (100 g)
  • Fasola czerwona konserwowa – 4 łyżki (100 g)
  • Cebula czerwona – 1/2 sztuki (50 g)
  • Jajo – 4 sztuki (200 g)
  • Słonecznik, nasiona – 1 łyżka (10 g)
  • Majonez – 1 łyżka (25 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Jaja ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Tuńczyka odsącz i rozdrobnij.
  3. Kukurydzę i fasolę odsącz i przepłucz.
  4. Ogórki, awokado i cebulę pokrój w kosteczkę.
  5. Nasiona słonecznika podpraż na suchej patelni.
  6. Wszystkie składniki wymieszaj, porządnie dopraw, dodaj majonez (można wymienić ma oliwę) i jeszcze raz wymieszaj.

Sałatka z tuńczykiem i awokado jest pyszna i sycąca. Możesz ją podać w takiej formie, bądź przygotować z niej pastę na kanapki.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 23)

4 komentarze do “Sałatka z tuńczykiem i awokado”

Dodaj komentarz