Wskazówki
20 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
478 kcal \ B-36 g \ W-22 g \ T-28 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Tuńczyk w sosie własnym – 120 g (1 puszka)
- Awokado – 140 g (1 sztuka)
- Cebula czerwona – 90 g (1 sztuka)
- Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
- Fasola czerwona z puszki – 80 g (4 łyżki)
- Kukurydza konserwowa – 60 g (4 łyżki)
- Ogórek kiszony – 180 g (3 sztuki)
- Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
- Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Jaja ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć, podzielić na mniejsze kawałki. Fasolę i kukurydzę odsączyć i przepłukać. Awokado, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Nasiona słonecznika delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki wymieszać, porządnie doprawić pieprzem, solą. Skropić oliwą.
Od kiedy to tunczyk jest „wegetarianski”???
Wkradł się chochlik 🙂
Ooooo i właśnie takiego przepisu szukałam 😉 cudo! Cudo! I jeszcze raz- Cuuuuuuudooooo 😉 😉 😉
Jeeeeej, bardzo się cieszę! 🙂
Pyszna, a do tego taka szybka i prosta 😉
Super! 🙂