Sałatka z Sałaty Rzymskiej, Pomidorów i Awokado z Fetą

4.2/5 - (Ocen: 9)
Sałatka z sałaty rzymskiej, pomidorów i awokado z fetą

Wskazówki

10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 287 kcal \ B-8 g \ T-22 g \ W-12 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 65 kcal \ B-2 g \ T-5 g \ W-3 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Sałata rzymska – 1 sztuka (110 g)
  • Pomidor malinowy – 3 sztuki (510 g)
  • Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
  • Ogórek zielony – 1/2 sztuki (90 g)
  • Czerwona cebula – 1/4 sztuki (30 g)
  • Ser feta – 1/4 opakowania (50 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)

Przygotowanie

  1. Sałatę umyj i porwij na mniejsze kawałki. Pomidory pokrój w ósemki, ogórka i awokado pokrój na plastry, a cebulę w ćwierćtalarki.
  2. Wszystkie składniki przełóż na talerze, posyp pokruszonym serem feta, dopraw pieprzem, oregano i skrop oliwą.

Sałatka z sałaty rzymskiej, pomidorów i awokado z fetą może stanowić oddzielne danie, bądź stanowić dodatek do obiadu. Jest kolorowa, szybka w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo smaczna.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.2/5 - (Ocen: 9)

Dodaj komentarz