Sałatka z Łososiem Wędzonym, Mozzarellą i Awokado

4.2/5 - (Ocen: 5)
Sałatka z łososiem wędzonym, mozzarellą i awokado

Wskazówki

10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 550 kcal \ B-34 g \ T-37 g \ W-16 g \ BŁ-8 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 132 kcal \ B-8 g \ T-9 g \ W-4 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Rukola – 4 garście (80 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • Awokado – 1 sztuka (140 g)
  • Czerwona cebula – 1/3 sztuki (30 g)
  • Fasola czerwona konserwowa – 4 łyżki (80 g)
  • Mozzarella – 1/2 opakowania (110 g)
  • Łosoś wędzony na gorąco – 1 opak. (125 g)
  • Suszone pomidory w oleju – 6 plastrów (60 g)
  • Dynia, pestki – 1 łyżeczka
  • Słonecznik, nasiona – 1 łyżeczka
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Oliwa – 1 łyżka (10 g)

Przygotowanie

  1. Rukolę wypłucz dokładnie i przełóż na talerze. Wszystkie składniki pokrój wedle uznania i ułóż na rukoli. Posyp podprażonymi pestkami dyni i nasionami słonecznika.
  2. Dopraw i skrop oliwą.

Sałatka z łososiem wędzonym, mozzarellą i awokado to fantastyczna propozycja na szybkie i pyszne śniadanie.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

4.2/5 - (Ocen: 5)

Dodaj komentarz