Wskazówki
10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 550 kcal \ B-34 g \ T-37 g \ W-16 g \ BŁ-8 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 132 kcal \ B-8 g \ T-9 g \ W-4 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Rukola – 4 garście (80 g)
- Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
- Awokado – 1 sztuka (140 g)
- Czerwona cebula – 1/3 sztuki (30 g)
- Fasola czerwona konserwowa – 4 łyżki (80 g)
- Mozzarella – 1/2 opakowania (110 g)
- Łosoś wędzony na gorąco – 1 opak. (125 g)
- Suszone pomidory w oleju – 6 plastrów (60 g)
- Dynia, pestki – 1 łyżeczka
- Słonecznik, nasiona – 1 łyżeczka
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
- Oliwa – 1 łyżka (10 g)
Przygotowanie
- Rukolę wypłucz dokładnie i przełóż na talerze. Wszystkie składniki pokrój wedle uznania i ułóż na rukoli. Posyp podprażonymi pestkami dyni i nasionami słonecznika.
- Dopraw i skrop oliwą.
Sałatka z łososiem wędzonym, mozzarellą i awokado to fantastyczna propozycja na szybkie i pyszne śniadanie.