Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
440 kcal \ B-28 g \ W-12 g \ T-30 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Rukola – 100g (4 garście)
- Pomidorki koktajlowe – 160g
- Zielony ogórek – 80g (1/2 sztuki)
- Cebula czerwona – 20g (1/4 sztuki)
- Awokado – 70g (1/2 sztuki)
- Mozzarella mini – 80g (kilka kulek)
- Suszone pomidory w oliwie – 21g (4 sztuki)
- Łosoś wędzony na gorąco – 125g (1 opakowanie)
- Oliwa – 20g (2 łyżki)
- Słonecznik, nasiona – 10g (1 łyżka)
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
Przygotowanie
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, cebulkę i suszone pomidory pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę odcedzić. Łososia podzielić na mniejsze cząstki. Osuszoną sałatę poukładać na talerzach, dorzucić dodatki, skropić oliwą, doprawić i posypać nasionami słonecznika.