Sałatka z łososiem i mozzarellą

3.1/5 - (Ocen: 8)
Sałatka z łososiem i mozzarellą

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
440 kcal \ B-28 g \ W-12 g \ T-30 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Rukola – 100g (4 garście)
  • Pomidorki koktajlowe – 160g
  • Zielony ogórek – 80g (1/2 sztuki)
  • Cebula czerwona – 20g (1/4 sztuki)
  • Awokado – 70g (1/2 sztuki)
  • Mozzarella mini – 80g (kilka kulek)
  • Suszone pomidory w oliwie – 21g (4 sztuki)
  • Łosoś wędzony na gorąco – 125g (1 opakowanie)
  • Oliwa – 20g (2 łyżki)
  • Słonecznik, nasiona – 10g (1 łyżka)
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, cebulkę i suszone pomidory pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę odcedzić. Łososia podzielić na mniejsze cząstki. Osuszoną sałatę poukładać na talerzach, dorzucić dodatki, skropić oliwą, doprawić i posypać nasionami słonecznika.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.1/5 - (Ocen: 8)

Dodaj komentarz