Print Friendly, PDF & Email

Sałatka z kurczakiem, gruszką i serem pleśniowym

Wskazówki

20 minut  3 porcje
1 porcja to: 378 kcal \ B-26 g \ W-16 g \ T-24 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Filet z kurczaka – 250 g (1 sztuka)
  • Masło klarowane – 8 g (1 łyżeczka)
  • Gruszka – 180 g (1 sztuka)
  • Ser pleśniowy Lazur – 80 g (1 kawałek)
  • Roszponka – 100 g (4 garście)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Musztarda – 8 g (1 łyżeczka)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Mięso oczyścić, pokroić na kawałki, doprawić delikatnie wedle uznania (ja najczęściej dodaję sól, pieprz, słodką paprykę i zioła) i przesmażyć. Wystudzić. Gruszkę pokroić w plasterki, ser w kostkę. Roszponkę dokładnie przepłukać i ułożyć na półmisku. Na wierzchu poukładać kawałki kurczaka, ser pleśniowy oraz kawałki gruszki. Posypać orzechami i skropić dressingiem z oliwy, miodu, musztardy i soku z cytryny. Doprawić pieprzem.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

4
Dodaj komentarz

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaIwonaGosia Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Iwona
Gość
Iwona

Robiłam kilka dni temu, super! Nie miałam niebieskiego sera, ale zwykły cammembert pasował

Gosia
Gość
Gosia

Czy poda ilość składników jest na trzy porcje czy jedną?

Item added to cart.
0 items - 0,00