Print Friendly, PDF & Email

Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Wskazówki

15 minut  2 porcje
1 porcja to: 232 kcal \ B-29 g \ W-9 g \ T-12 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Pomidorki koktajlowe – 300 g (1 porcja)
  • Roszponka – 60 g (2 garści)
  • Papryczka chili – 1cm kawałek
  • Krewetki – 240 g (20 sztuk)
  • Masło klarowane – 10 g (1 łyżka)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Krewetki rozmrozić i oczyścić. Czosnek drobno pokroić. Papryczkę chilli pokroić na cienkie plasterki (można użyć chilli w płatkach). Na talerze wyłożyć opłukaną roszponkę, na wierzchu ułożyć pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Na patelni roztopić masło i oliwę, wrzucić czosnek, chilli oraz krewetki. Smażyć z każdej strony (po 1 minucie), doprawić solą, wymieszać (w razie potrzeby jeszcze chwilę smażyć). Wyłożyć na sałatę.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaIwona Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Iwona
Gość
Iwona

Ładnie wygląda 😉

Item added to cart.
0 items - 0,00