Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

3.8/5 - (Ocen: 5)
Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
232 kcal \ B-29 g \ W-9 g \ T-12 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Pomidorki koktajlowe – 300 g (1 porcja)
  • Roszponka – 60 g (2 garści)
  • Papryczka chili – 1cm kawałek
  • Krewetki – 240 g (20 sztuk)
  • Masło klarowane – 10 g (1 łyżka)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Krewetki rozmrozić i oczyścić. Czosnek drobno pokroić. Papryczkę chilli pokroić na cienkie plasterki (można użyć chilli w płatkach). Na talerze wyłożyć opłukaną roszponkę, na wierzchu ułożyć pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Na patelni roztopić masło i oliwę, wrzucić czosnek, chilli oraz krewetki. Smażyć z każdej strony (po 1 minucie), doprawić solą, wymieszać (w razie potrzeby jeszcze chwilę smażyć). Wyłożyć na sałatę.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.8/5 - (Ocen: 5)

2 komentarze do “Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi”

Dodaj komentarz