Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

3.5/5 - (Ocen: 4)
Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
232 kcal \ B-29 g \ W-9 g \ T-12 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Pomidorki koktajlowe – 300 g (1 porcja)
  • Roszponka – 60 g (2 garści)
  • Papryczka chili – 1cm kawałek
  • Krewetki – 240 g (20 sztuk)
  • Masło klarowane – 10 g (1 łyżka)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Krewetki rozmrozić i oczyścić. Czosnek drobno pokroić. Papryczkę chilli pokroić na cienkie plasterki (można użyć chilli w płatkach). Na talerze wyłożyć opłukaną roszponkę, na wierzchu ułożyć pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Na patelni roztopić masło i oliwę, wrzucić czosnek, chilli oraz krewetki. Smażyć z każdej strony (po 1 minucie), doprawić solą, wymieszać (w razie potrzeby jeszcze chwilę smażyć). Wyłożyć na sałatę.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

3.5/5 - (Ocen: 4)

2 komentarze do “Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi”

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00