Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
232 kcal \ B-29 g \ W-9 g \ T-12 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Pomidorki koktajlowe – 300 g (1 porcja)
  • Roszponka – 60 g (2 garści)
  • Papryczka chili – 1cm kawałek
  • Krewetki – 240 g (20 sztuk)
  • Masło klarowane – 10 g (1 łyżka)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Krewetki rozmrozić i oczyścić. Czosnek drobno pokroić. Papryczkę chilli pokroić na cienkie plasterki (można użyć chilli w płatkach). Na talerze wyłożyć opłukaną roszponkę, na wierzchu ułożyć pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Na patelni roztopić masło i oliwę, wrzucić czosnek, chilli oraz krewetki. Smażyć z każdej strony (po 1 minucie), doprawić solą, wymieszać (w razie potrzeby jeszcze chwilę smażyć). Wyłożyć na sałatę.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Iwona
Iwona
2 lat temu

Ładnie wygląda 😉

Item added to cart.
0 items - 0,00