Print Friendly, PDF & Email

Sałatka z indykiem i mango

Wskazówki

15 minut  1 porcja
1 porcja to: 402 kcal \ B-33 g \ W-23 g \ T-22 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Awokado – 50 g (1 kawałek)
  • Mango – 70 g (1/4 sztuki)
  • Indyk, filet z piersi – 150 g (1 porcja)
  • Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • Roszponka – 50 g (2 garści)
  • Miód – 5 g (1 łyżeczka)
  • Sok z cytryny – 5 g (1 łyżeczka)
  • Migdały w płatkach – 6 g (1 łyżeczka)
  • Oliwa – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Filet umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić papryką, pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym na złoty kolor. Awokado obrać i pokroić. Mango obrać i również pokroić. Sałatę, mango, awokado oraz płatki migdałowe (dałam platki kokosowe, bo w domu zabrakło migdałów) dokładnie wymieszać. Na wierzch sałatki ułożyć kawałki mięsa, doprawić pieprzem, skropić oliwą wymieszaną z miodem i sokiem z cytryny.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00