Wskazówki
15 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
402 kcal \ B-33 g \ W-23 g \ T-22 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Awokado – 50 g (1 kawałek)
- Mango – 70 g (1/4 sztuki)
- Indyk, filet z piersi – 150 g (1 porcja)
- Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
- Roszponka – 50 g (2 garści)
- Miód – 5 g (1 łyżeczka)
- Sok z cytryny – 5 g (1 łyżeczka)
- Migdały w płatkach – 6 g (1 łyżeczka)
- Oliwa – 5 g (1 łyżeczka)
Przygotowanie
Filet umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić papryką, pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym na złoty kolor. Awokado obrać i pokroić. Mango obrać i również pokroić. Sałatę, mango, awokado oraz płatki migdałowe (dałam platki kokosowe, bo w domu zabrakło migdałów) dokładnie wymieszać. Na wierzch sałatki ułożyć kawałki mięsa, doprawić pieprzem, skropić oliwą wymieszaną z miodem i sokiem z cytryny.