Sałatka z indykiem

Oceń
Sałatka z indykiem

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
351 kcal \ B-35 g \ W-16 g \ T-18 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Oliwa – 10 g (1 łyżka)
  • Pomidor – 340 g (2 średnie sztuki)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Pestki dyni – 10 g (1 łyżka)
  • Cebula czerwona – 105 g (1 sztuka)
  • Ogórek zielony – 150 g (1 średnia sztuka)
  • Indyk, filet z piersi – 300 g (1 porcja)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Roszponka – 50 g (2 garści)

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę, doprawić wedle uznania (u mnie 1/2 łyżeczki curry, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki i szczypta papryki ostrej) i przesmażyć na maśle klarowanym. Odstawić do przestudzenia. Roszponkę opłukać, ułożyć na dnie pudełka. Ogórka pokroić w plastereki, pomidory na mniejsze kawałki, cebulę w kosteczkę. Nasiona słonecznika i pestki dyni podprażyć na patelni i obsypać sałatkę. Skropić oliwą z oliwek.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz