Sałatka z burakiem, serem kozim i orzechami

Oceń
Sałatka z burakiem, serem kozim i orzechami

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 287 kcal \ B-12 g \ T-17 g \ W-20 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Rukola – 4 garście (80 g)
  • Burak gotowany – 4 sztuki (480 g)
  • Ocet balsamiczny – 1 łyżka (6 g)
  • Oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • Pietruszka, natka – 1 łyżeczka (6 g)
  • Ser kozi, miękki – 1/3 opakowania (60 g)
  • Orzechy włoskie – 1 garść (20 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Buraki (takie gotowe można kupić w Lidlu lub Biedronce) pokrój na plasterki.
  2. Rukolę przepłucz pod bieżącą wodą i wyłóż na talerzu. Na wierzchu ułóż buraki, posyp pokruszonym serem kozim i orzechami.
  3. Skrop oliwą wymieszaną z octem balsamicznym, dopraw solą i pieprzem.

Sałatka z burakiem, serem kozim i orzechami to smaczny pomysł na szybkie i pyszne danie imprezowe. Świetnie sprawdzi się jako lekka kolacja.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz